Odpuštění

03.06.2013 18:40

ODPUŠTĚNÍ podle L.L.Hayové a knihy Miluj svůj život:

Udělejte si pohodlí, uvolněte se a zavřete oči. Představte si sami sebe jako malé, pěti až šestileté dítě. Zahleďte se mu hluboko do očí. Uvidíte v nich touhu a uvědomíte si, že to dítě od vás chce jediné: lásku. Vztáhněte tedy ruce a obejměte je. Něžně je pochovejte. Povězte mu, jak je máte rádi a jak se o ně staráte. Všechno na něm obdivujte a řekněte mu, že je v pořádku, i když při učení chybuje. Slibte mu, že při něm budete stát v každé situaci. Pak si představte, jak se dítě zmenšuje. až je tak malé, že se vejde do vašeho srdce. Přijměte je tam tak, abyste, kdykoli k němu skloníte hlavu, spatřili jeho obličej, jak se na vás dívá, a vy mu mohli projevit lásku.

Nyní si vybavte svou matku jako čtyř -nebo pětiletou holčičku, vyděšenou, hledající lásku. Vezměte ji do náručí a dejte jí najevo, jak moc ji milujete. dejte jí najevo, že o ni máte zájem a že se na vás může kdykoli spolehnout. Až se uklidní a bude se cítit v bezpečí, nechte ji zmenšit natolik, aby se vešla do vašeho srdce. Je tam s druhým malým dítětem. Oba je zahrňte láskou. pak si představte svého otce jako tří- čtyřletého chlapce, vystrašeného a uplakaného. Po tváři se mu kutálejí slzy a neví, kam se obrátit.

S uklidňováním vystrašených dětí už máte zkušenosti: vezměte i jeho do náručí a uklidněte jej. Zabroukejte mu. Dejte mu pocítit, že ho nesmírně milujete. Dejte mu najevo, že při něm budete stát, ať se bude dít cokoliv.

Až mu oschnou slzy a bude klidný a spokojený, nechte jej zmenšit natolik, aby mohl vstoupit do vašeho srdce. Přijměte jej tam, aby si ony tři děti mohly projevovat hlubokou lásku a abyste je mohli všechny společně milovat.

Máte v srdci tolik lásky, že byste mohli vyléčit celou planetu. prozatím ji však využijte, aby léčila vás. Musíte pocítit, jak se vám v srdci rozlévá teplo, něha a láska. Nechte je, aby změnily způsob, jakým jednáte sami se sebou.